Bidprentjes

Een aantal jaren geleden kwam ik in het bezit van een volle curverbak met bidprentjes. Ik ben recent begonnen met inscannen van die documenten. Het zijn voornamelijk bidprentjes uit Oost- en West Vlaanderen. Die kunnen zeer nuttig zijn om de recente geschiedenis van uw familie te achterhalen. Officiële bronnen worden maar ten vroegste opengesteld na 75 jaar dus moeten we terugvallen op familiedocumenten. Ondertussen heb ik er ruim 650 ingescand en nog eens 683 rouwbrieven, zodat je een zicht krijgt op 1435 rouwbrieven en bidprentjes. De database doorzoeken kan je hier .

De laatst ingevoerde zijn voornamelijk uit de omstreken van Gistel van overlijdens voor 1950.

Wil je nog meer bidprentjes en rouwbrieven en ook andere bronnen zien dan volg je deze link om uitgebreide databases te zien, voornamelijk uit de gemeenten van de Vlaamse Ardennen. Je kan eerst een gratis login en paswoord aanvragen, die je onmiddellijk in je mailbox bekomt als je uiteraard een correct mailadres hebt opgegeven.

Voor de huwelijksakten heb je ook een ander gratis login en paswoord nodig op de site van Familysearch.

2 reacties

  1. Ludo Van rooijen

    U hebt veel fam van royen bij de bidprentjes staan die zou ik willen bekijken misschien is het familie van mij. Gr ludo

    • Ik heb u de link gestuurd. Bestanden beginnen telkens met Boverlijdensdatum. Bijvoorbeeld B19990923_ Je kan ook rechts bovenaan filteren op bijvoorbeeld vanroyen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *