Verschaeve Henri – Van Bogaert

Henri Verschaeve

Henri Verschaeve – Maria Van Bogaert met Andre en Julien. Misschien ook Julien en Yvonne.

Henri Verschaeve (°1889) en Maria Van Bogaert (°1891) huwden op 3 juni 1914. Weldra kwamen de eerste kinderen al. Zes over de periode 1915 tot 1930. Weldra werd begonnen met de bouw van hun huis in de Kerkstraat 32 te Snellegem. Waar ze tot hun levenseinde hebben gewoond.

Hun kinderen:

Broers Verschaeve

Van links naar rechts Gentil, Marcel, Yvonne, Clara Kyndt, Julien, Andre en Gilbert. Op het feest van het 50 jarig huwelijk van Clara en Julien.

Andre 1915
Julien 1917
Yvonne 1919
Marcel 1923
Gentil 1926
Gibert 1930

 

 

 

Andre is metselaar geworden, Julien en Marcel hebben beiden een krantenwinkel met grote krantenronde gehad. Julien bediende Jabbeke, Zerkegem en Stalhille. Marcel bediende Snellegem, Zedelgem en Varsenare.
Yvonne is gehuwd met Bakker Maurits Demeulenaere en hebben samen een bakkerij uitgebaat in Ruddervoorde in de Torhoutstraat. Gentil heeft keihard gewerkt voornamelijk als seizoensarbeider. Gilbert heeft een groot stuk van zijn leven doorgebracht in de drukkerij eerst Burgerwelzijn en dan drukkerij Sinte Cathérine In Sint Pieters Brugge. Maar dit nadat hij had meegewerkt aan de aanleg van de huidige Kerkstraat in Snellegem.

 

Demeulenaere - Verschaeve

Links Demeulenaeree Maurits, rechts Verschaeve Andre

Verschaeve Marcel

Verschaeve Marcel als krantenjongen.

Gentil Verschaeve – Simonne Decoster. Huwelijksfoto

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.