Jordanië april 2018 dag 5

Vandaag richting Madaba, de stad der Mozaïeken. De bekendste is de mozïek van het Byzantijnse rijk in de Grieks-orthodoxe kerk van Sint George.

 

 


De kerk van Sint Johannes de Doper was jammer genoeg niet te bezichtigen wegens de voorbereiding van het Paasfeest, dat ze hier samen met de Grieks-Orthodoxe kerk vieren een week na het katholieke Paasfeest. We mochten wel (gratis) op de toren en in de ondergrond waar je kan kennis maken met de resten van vroegere kerken.

 

 


De Apostelkerk. Onder een hangaar-achtig bouwwerk zitten de restanten en mozaïeken verborgen van deze kerk. Je kan er enkel een overzicht bekijken maar als je het geluk hebt er alleen te zijn neemt de bewaker je wat dichterbij en spuit hij de mozaïeken wat nat zodat de kleuren er prachtig uitkomen.

 

 

Even buiten Madaba komen we op Mount Nebo. Volgens de overlevering overschouwde Mozes hier het Beloofde Land vooraleer hij stierf. In de Jordaan vallei krijgt ieder geloof zijn stuk grond om zijn eigen kerk op te richten. De Jordaan is hier maar enkele meters breed met aan weerszijden (Jordanië en Israël) bezoekersruimte.

 

 

Home »Reizen »Jordanië april 2018 »Jordanië april 2018 dag 5 »Jordanië »Mount Nebo en de Jordaan vallei.

Mount Nebo en de Jordaan vallei.

De berg waar Mozes stierf. De Jordaan rivier met de plaats waar volgens de overlevering Johannes de Doper werd gedoopt.

Terug naar Dag 4  — Naar Dag 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *