Portugal 2017

Type: Rondreis vanuit Porto ten noorden van de Douro en een stuk van het Spaanse Gallicië. Zelf samengesteld, met huurauto en met eigen keuze aan overnachtingen.

Periode: 6 tot 20 augustus 2017.

Weer: Aangenaam, mooi weer. Gemiddeld rond de 25°. Enkel de laatste dagen liep de temperatuur op tot boven de 30°.

 

Plaatsen: In deze volgorde: Guimaraes, Vila Real, Bragança, Puebla de Sanabria(S), Astorga (S), Ponferrada (S), Lugo (S), Santiago De Compostella (S), Ourense (S), Combarro (S), Monte de Santa Trego (S), Caminho (S), Viano do Castello, Castelo do Nueva, Barcelos, Braga, Porto. Om niet in herhaling te vallen herhaal ik niet wat er op het internet te vinden is op deze plaatsen. Stuk voor stuk de moeite waard.

 

 

Overnachtingen: Allemaal geboekt via Booking.com. Dit is de lijst:

Guimaraes: Santa Luzia Art Hotel

Modern hotel. Mooie kamers. Zeer aangenaam. Uitgebreid ontbijtbuffet. Restaurant, geen gebruik van gemaakt dus ook geen oordeel.

Heel leuk zwembad op het dak.

Vila Real: Hotel Miracorgo

Aangenaam, ruim hotel. Wij hadden een kamer met mooi uitzicht op de kloof. Goot binnen zwembad. Jammer genoeg hadden ze ons niet op voorhand gezegd dat handdoeken te verkrijgen waren aan de receptie. Uitgebreid ontbijtbuffet. Prijs – kwaliteit uitstekend. Restaurant was niet zo verfijnd als je zou verwachten in deze categorie van hotels.

 

Bragança: Quinta da Boa Ventura

Vriendelijke ontvangst door de heer en vrouw des huizes. Kamers een beetje aan de kleine donkere kant, een beetje eigen aan de opzet. Zeer net en zeker zijn prijs waard. Zeer uitgebreid ontbijtbuffet in mooie binnenruimte maar wij genoten buiten met zicht op het zwembad. Restaurant op 15 minuten stappen. Geen top maar degelijke prijs – kwaliteit.

 

Chaves: Hotel Forte Sao Francisco

Mooi hotel, mooie kamers in een historische setting. Zeer mooi buitenzwembad. Ontbijtbuffet meer dan behoorlijk. Restaurant even verfijnd zoals je mag verwachten in dit hotel. Prijs – kwaliteit dik in orde.

 

 

Ponferrada (S): El Bierzo El almendro de Maria

Budget Bed & Breakfast. Eigenaars / Uitbaters niet aanwezig. Nette kamers met het nodige comfort. Ontbijt moet je zelf maken, uit de kast nemen in de keuken. Voorverpakte producten en als er iemand u al voor is kan je geen koffie maken. Dit was een tegenvaller. Restaurants zijn er niet in de buurt wel in Ponferrada (+- 8 km). Ruim aanbod rond het kasteel.

 

Santiago de Compostello (S): Hotel Avenida

Centraal gelegen op 200 meter van het oud stadsgedeelte. Met moeilijk parkeren tot gevolg (500 à 600 meter verderop via een kleine zijstraat is er een parking). Nette, geluidsdichte  kamers. Zeer vriendelijk aan de receptie. Basis ontbijtbuffet. Jammer van de kleine ietwat duffe ruimte. Prijs – kwaliteit zeker OK voor deze ligging.

 

Pontevedra – Combarro(S): Stella Maris

Aangenaam hotel met nette kamers. Ontbijtbuffet is niet in verhouding met de kwalificatie van het hotel. Prijs – kwaliteit valt al met al nog mee voor deze locatie. Diverse (vis)restaurants binnen wandel afstand. Week-ends kunnen voor nogal druk verkeer zorgen.

 

Viana do Castello: Quinta do Monteverde

Zeer mooie B&B. Vrij groot domein, in een klein dorp. Zeer leuke ontvangst met veel uitleg. Kamers in het hoofdgebouw en in een bijgebouw. Ontbijtruimte in de voormalige wijnperserij of op het buitenterras onder de wijnranken. Zeer verzorgd en uitgebreid ontbijt.

Enkele restaurants op een 5-tal minuten auto rijden. Wij hebben er 2 gedaan. Een zeer volks restaurant, heel basic qua interieur maar wel uitstekende vismenu’s. Dan was er nog een met meer ruimte en luxe en zicht op zee. Iets duurder maar ook uitstekend.

Porto: Clip Hotel

Modern betaalbaar hotel. Uitstekende ligging in Vila Nova de Gaia. Op 100 meter van de metro halte die je in 5 stops brengt op 100 meter van de kathedraal en het centraal station, van waar de bruisende binnenstad direct bereikbaar is. Moeilijk parkeren. Ontbijtbuffet voldoet aan de verwachtingen volgens de klasse van dit hotel. Mooi restaurant in het groot winkelcomplex op 100m afstand. In de andere richting een uitstekend restaurant op een 500-tal meter.

Eten en drinken

Uitstekende gelegenheden om te eten zowel in Portugal of Gallicië. Prijzen lager dan in België met voldoende grote porties zodat er geen noodzaak is voor een voorgerecht. Porto en Santiago volgen dan meer de prijzen van België maar het centrum vermijden loont. Uitstekende, zowel Spaanse als Portugese wijn, aan betaalbare prijzen. Een terrasje doen is meer dan betaalbaar. Ongeveer de helft tot driekwart van de prijs in België.

Vervoer

Om een auto te huren is Portugal niet het goedkoopste land. Brandstof ligt qua prijs in de lijn van de meeste Europese landen. Wegennetwerk is in uitstekende toestand in deze regio. Soms wegomleggingen voor plaatselijke feesten / processies waardoor je soms kilometers moet omrijden.

 

Foto’s

Meer foto’s met indrukken van onze reis kan je hier…. vinden (Volg de link)

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.