SPAM

Mail is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar zoals altijd en alles wordt ook hier misbruik van gemaakt. Spam, phishing enz. zijn de uitwassen van deze snelle internettijd.

Eigen domein

Heb je een eigen domein voor je bedrijf, vereniging of wat dan ook dan kan je ook enkele maatregelen nemen om spam op je domeinnaam tegen te gaan. In eerste instantie vermeld je nooit uw mailadres op de site die je maakt. Gebruik altijd een formulier voor contact. En maak zeker nooit een account admin@sample.com. (waarbij sample.com staat voor uw eigen domeinnaam).
Hoe een eigen domeinnaam aanvragen? Klik hier…..

Catch all

Je maakt eerst één of meer mailaccounts bijvoorbeeld administratie@sample.com, secretariaat@sample.com voor jou of je medewerkers. Je maakt er ook eentje die we bijvoorbeeld vooralles@sample.com zullen noemen. Bij alle praktisch alle providers kan je dit instellen als “catch all”. Dit zorgt ervoor dat eender welke mail die eender welke naam draagt met jou @sample.com domein daar zal op toekomen.

Als je nu naar een site surft om iets te kopen of iets dergelijks dan vul je daar als mailgegevens in: naamsite(of afkorting)@sample.com en dit zal toekomen in dit account. Als je ooit mail toekrijgt op dit specifiek adres en het komt niet van die site dan weetje dat uw adres gehackt, gestolen of zelfs doorverkocht is door die site. Krijg je daarop spam dan is het simpel om daar een regel op te maken in je mailbox zodat dit in de map spam terecht komt. En je weet meteen welke sites betrouwbaar met je gegevens omgaan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.