Jordanië – Praktische informatie.

Reizen naar Jordanië

Er zijn verschillende maatschappijen die op Jordanië vliegen. Zeer weinig die rechtstreeks vanuit Zaventem naar Amman of Aqaba vliegen. Wij hadden een goede vlucht gevonden, aan schappelijke prijs (420€ p/p) op de site van Royal Jordanian, rechtstreeks vanuit Schiphol. Enig nadeel is misschien dat die vlucht maar in de namiddag vertrekt en je bijgevolg maar in de late avond in je hotel aankomt.

Hotels – Restaurants

Via sites als Booking.com, Trivago, Tripadvisor kan je alle categorieën van hotels boeken. Prijzen variëren van goedkoop naar dure luxe hotels. Er is veel aanbod tussen de 60 en 90€ per nacht voor een kamer voor 2 met ontbijt. Soms moet je wel tevreden zijn met een lokaal ontbijt waarbij de broodjes, broodsoorten en vers fruit die we gewoon zijn ontbreken. Maar je zal niet van de honger omkomen. Dinner en Lunch kan je overal krijgen, meestal in buffetvorm. Bier en wijn zijn in beperkte mate verkrijgbaar, zeker niet overal en vrij duur. 6€ (2018) voor een Amstel of een lokaal bier is gangbaar.

 

 

 

Visum

Internationale reispas is noodzakelijk. Voor groepsreizigers bestaat er een groepsvisum dat aangevraagd wordt door de reisorganisatie. Individuele reizigers betalen 40 JOD (+- €48, koers april 2018) bij aankomst in Amman. Bij aanschaf via internet van een Jordanpass is dit inbegrepen in de Jordanpass. Deze pas kost €70 – €75 – €80 per persoon, afhankelijk of je 1, 2 of meerdere dagen in Petra wil spenderen. Toegangsprijs Petra is minimaal 40 JOD voor 1 dag per persoon.
Maar daarmee verkrijg je dan ook toegang tot o.a. de sites van Jerash, Um Quais, Citadel Amman en veel andere.

Vervoer

Wij, ons gezelschap van 4 personen, hebben gekozen voor auto + driver. Vooraf vastgelegd waar en wanneer en naar waar we vervoer wilden. Een auto alleen, voor 4 personen met bagage, kwam als basis tussen de 800 en 900€ voor de periode van 12 dagen. Daar komt bij, extra verzekering en benzine. Elke dag stond er een auto met chauffeur klaar voor ons voor +- €1700. Dit werd zeer goed georganiseerd door Omran Brkawi. Contacteer hem via Facebook. In bijna alle steden kan je naast de gewone taxi’s ook taxi’s huren voor 1 dag of om je van de ene stad naar de andere te brengen.

 

Prijs

Deze reis komt op +- €1900 per persoon voor alles. Verdeeld over volgende posten:

  • vliegtuig €405
  • overnachtingen €600
  • vervoer ter plaatse €425
  • Parking Schiphol, eten en drinken, jeepsafari Wadi Rum, Jordanpass (inclusief visum), fooien €470

Dit is misschien iets duurder dan een georganiseerde reis maar wel met het voordeel dat je de reis op eigen tempo doet. Eten en drinken is iets goedkoper dan in België. Snacks zoals Falafel beginnen aan 2 JOD = €2.5, water 0.5 JOD, frisdrank 1 JOD, spuit- of soda water betaal je meestal wat duurder, bier 6 JOD ( Amstel, Henninger) voor 1/2 liter. Ze verwachten bijna overal een 10% fooi soms al vermeld op de afrekening. Prijzen worden veelal vermeld exclusief taksen en fooien.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *