Jordanië april 2018

 

DSC06913

Rondreis met 4 personen

TransportOvernachtingBezienswaardighedenAlgemene / Praktische info.

Transport

Van het thuisfront naar Schiphol met de auto. Bij normaal verkeer een kleine 3 uur. Parking 4 lang parkeren. Om de 10 minuten een bus naar de vertrekhallen. In ons geval Hall 3. In elk geval beter aangeduid dan in Zaventem, zeker voor de terugkeer. Als vliegtuigmaatschappij hebben we voor Royal Jordanian gekozen. Rechtstreekse vlucht vanuit Schiphol naar Amman, heen en terug, voor 410€ per persoon.

Ter plaatse hebben wij alles gedaan met een car + driver. Onze contactpersoon was Omran. Kostprijs voor de 10 dagen +-1200€.

Overnachting

Onze overnachtingen hebben we allemaal geboekt via Booking.com met uitzondering van deze in Wadi Rum, deze is geboekt via Omran.

Dag 1 – 2. Amman

‘s Avonds aangekomen in Amman waar de driver klaar stond om ons naar het Harir Palace Hotel te brengen. Goed hotel waar we suites kregen i.p.v. gewone kamers. Jammer dat het personeel van de room service weinig Engels verstond. Na het bestellen van 4 spaghetti’s en 4 frisdranken kregen we 1 spaghetti en 3 frisdranken. Na op de fout gewezen te hebben zat de dienst er op, denken we, en hebben we niemand meer gezien. Het ontbijtbuffet was voldoende maar ontbreekt nog enkele dingen om aan de internationale normen te voldoen. +- 90 € per kamer/per nacht incl. ontbijt.

Dag 3 – 4. Jerrash.

Na een ganse dag de woestijnkastelen te hebben bezocht trokken we in bij het Olive Branch hotel. Dit hotel gelegen op een heuvel enkele kilometers van Jerash biedt ruime, nette, heldere kamers, met zicht op de vallei. Jammer genoeg was het zwembad nog niet gevuld (na 15 april). Mooi buitenterras om te eten. Eetzaal doet wat klinisch aan. Dinner is een beperkt aanbod à la carte. Ontbijt is een beperkt buffet. +- 70 € per nacht / per kamer incl. ontbijt

Dag 5 – 6. Dode Zee.

Na Jerrash via Madaba richting Dode Zee. Mujib Chalets zijn nette propere chalets aan de rand van de Dode Zee. Op enkele honderden meter afstand van de ingang van de kloof van Mujib Nature Reserve. Ze hebben een eigen badkamer met douche. Jammer genoeg maar 1 stopcontact in gans de chalet wat problemen geeft als je fototoestel, tablet, GSM wilt opladen. WiFi enkel beschikbaar in de restaurant ruimte. Dinner en Lunch 24h op voorhand reserveren. Niets anders in de buurt op korte afstand. Buffet, sober maar voldoende. Prijs: +- 90€ per kamer / per nacht inclusief ontbijt.

Dag 7 – 8. Petra / Wadi Musa

Hier hebben we overnacht in La Maison Hotel op enkel honderden meter van de ingang van Petra. Nette ruime kamers. Restaurant en ontbijtbuffet van een hogere klasse. Prijs / Kwaliteit zeker OK. Kost +- 60€ per kamer / per nacht inclusief ontbijt. Dinnerbuffet 10 JOD = +- 12€.

Dag 9. Wadi Rum

Na een rit van een 2-tal uur komen we aan in de Wadi Rum woestijn. We worden opgewacht op een parking door een Jeep die ons naar Rahayeb Desert Camp brengt. Een vrij groot Bedouienenkamp waar je de keuze hebt uit tenten zonder eigen toilet en badkamer, suite tenten met badkamer en familietenten. Wij hadden er een familietent. Dat is een grote tent met 2 kamers en tussenin een bedkamer met toilet en douche. Ontbijt en Dinner is altijd inbegrepen in de prijs. Prijs +- 120€ per nacht / per kamer. Jeepsafari: prijs overeen te komen voor 2, 3 of 4 uur.

Dag 10 – 11. Aqaba

Om wat te genieten van de zon hebben we nog 2 nachten doorgebracht in hotel Sol Y Mar Beau Rivage aan de zuidkust van Aqaba ( +- 8km). Een vrij nieuw hotel (+- 1 jaar) met groot zwembad op enkele honderden meter van het strand. Shuttlebus 2 maal per dag (voor- en namiddag) beschikbaar. Indien gewenst een shuttlebus s’avonds naar de stad. Taxi kost +- 7JOD (= 8€). Restaurant ruimte doet wat klinisch aan maar het eten (buffet) is in orde. Geen restaurants in de nabijheid. Kamer inclusief ontbijt +- 90€.

Dag 12.  Amman.

Na een rit van een 5-tal uur komen we terug naar Amman. Seven Roses Hotel op +- 25 minuten van de luchthaven. Mooie kamers met badkamer. Zeer netjes. WiFi op alle kamers. Uitstekend à la carte restaurant. Zeer verzorgd ontbijtbuffet. Prijs per kamer +- 70€ inclusief ontbijt. In het restaurant een uitstekende steak gegeten voor 18 JOD ( +- 21€).

De bezienswaardigheden kan je bekijken in volgorde van onze rondreis vanaf Dag 1
via deze link…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *